Pensiune

Pensiune

Scurt istoric al Pensiunii Elenis

 Restaurant /Pensiunea Elenis***, situat la intrarea principala a Municipiului Sfantu  Gheorghe,din directia Brasov, langa DN 11, este una din principalele locatii de cazare si alimentatie publica din oras.

Infiintat in anul 2010 cu 8 camere si o sala ptr. servirea micului dejun, Pensiunea Elenis de alungul anilor s-a dezvoltat incet-incet ajungand ca astazi sa aiba 11 camere,1 restaurant,2 terase deschise si o sala de evenimente + parcare proprie, constituindu-se astfel intr-un  complex turistic de dimensiuni medii.

Istoricul societatii comerciale Pensiunea Ele SRL,gestionarul pensiunii  incepe insa putin mai devreme, in anul 2009 cand  se infiinteaza de catre dl. Schrek Tibold si Schrek Emoke, sot-sotie compania,care in primii ani de activitate avea ca domeniu de activitate principal prestarea de servicii contabile.

In anul 2013 asociatii decid infiintarea unui punct de lucru la adresaBul. Paius David nr.24, Sfantu Gheorghe ,judetul Covasna,adresa unde functioneaza si Pensiunea Elenis***.

In anul 2016 asociatii decid  preluarea  Activitatii Pensiunii Elenis*** cu misiunea clara de a gestiona si dezvolta Pensiunea Elenis***. In cursul aceluias an se intreprind cu succes toate demersurile necesare si se obtin  avizele si autorizatiile necesare functionarii .

Astfel Sc Pensiunea Elenis SRL si incepe valorificarea capacitatii turistice.

De alungul anilor ce urmeaza  se realizeaza o serie de reparatii si proiecte de dezvoltare necesare functionarii in parametrii optima a unitatii de cazare, cum ar fi: se zugravesc camerele de oaspeti,se schimba cabine de dus in camerele in care acestea aveau un grad de uzura accentuat,se repara si se revopsesc usile camerelor, se implementeaza un system de acces cu tag-uri ptr. acces mai facil al musafirilor,se instaleaza system de securitate /alarmare cu camera de monitorizare si senzori de miscare ptr. siguranta bunurilor musafirilor(masinile parcate in parcarea proprie)

In perioada 2016 – 2020 in Pensiunea Elenis*** anual sunt cazati cca.2000 de persoane

Va asteptam cu camere dotate cu pat matrimonial si cu paturi separate cu posibilitatea de a pune si paturi suplimentare. Ca stil e ,, business class” fiecare camera are specificul ei ca culoare ca dotare.

Clientii au posibilitate de a servii miculdejun la sala de mese . Micul dejun se serveste in intervalul 7.30 pana la ora 9.30. Pensiunea Elenis ofera 5 meniuri pentru micdejun din care clientul allege .

Meniu1-Platou rece,unt gem, racoritoare, paine

Meniul 2-Omleta cu sunca/cascaval/verdeturi+ unt, gem, ceai, paine

Meniul 3-Ochiuri cu sunca prajita+ unt, gem, racoritoare, paine

Meniul 4- Cereale cu late si fructe +un,t gem, paine

Meniul 5 –Platou cu branzeturi(cascaval, branza, telemia, cascaval afumat) , rosii castraveti, unt, gem, ceai, paine.

La cererea clientilor putem sa ne organizam ca sa acordam 3 mese /zi de exemplu pentru clienti sportive

In primele ani am angajat 3 receptioneri plus o femeie de service . Receptionerii au lucrat in ture 24 ore cu 48 de ore asta a insemnat ca lucrea si noaptea si sambata si duminica. Iar femeia de serviciu a lucrat luni pana vineri situatie pe care a trebuit sa modificam fiindca in asa fel nu am facut fata cerintelor clientilor, deacea am angajat doua femei de serviciu care face curat in camere cu jumatate norma o zi lucreaza una 8 ore in a doua zi lucreaza cealalta.

In primele ani am observat ca clientii prefer a sa ia cina unde sunt cazati deacea am angajat un ospatar si un bucatar pentru a servii clientii pensiunii cu cina. Dupa cateva luni am observant ca nu avem destule venituri din restaurant numai cu cina deacea am gandit sa marim capacitatea si am angajat inca un ospatar si un bucatar in tura 1 cea ce a insemnat ca am deschis restaurantul cu program normal de la 7.30 pana la ora 22.00. Am introdus ,,Meniul zilei” cu livrare la domiciliu pentru a mari veniturile, totodata asta a insemnat  inca un angajat care livrea meniul zilei plus cheltuielile cu masina. Pentru a putea face fata cerintele legi trebuia o persoana care se ocupea cu contabilitatea primara: receptia marfii, urmarirea stocului etc. Dupa cateva luni de functiionare am facut calculele si am observant ca activitatea nu e profitabila. Cheltuielile cu personalul , cu materie prima, materie auxiliara, plus serviciile de gaz, energie e prea mare si iesim in pierdere deacea am decis reorganizarea totala a activitatii.  

Asociatii Schrek Tibold si Schrek Emoke impreuna cu familia ne am mutat in cladirea pensiunii. Am investitit intr-un system cu card de aces pentru client cea ce a insemnat ca usa este inchisa si dup ace clientul a facut demersurile pentru check in primeste cu card cu care poate intra in pensiune, asta a insemnat in practica ca nu era nevoie de 3 receptioneri care stau 24 din 24 .

Cca 3 ani asa functionam cu program redus la receptie deschisa de la ora 18 pana la ora 22.00.

Rezervarile se fac online sau telephonic care functioneaza non stop si in cursul zilei, sambata si duminica Suntem prezenti la mai multe site –uri cum ar fii Booking, carta.ro, cautpensiuni.ro,Directbooking, Travelminit siteuri care functioneaza ca agentii primesc commision dupa   vanzare.

In afara de aceste agentii mai avem contracte cu mai multe agentii de turism cum ar fii: Jinfo, Masirio Travel, Paralela 45, Aerotravel etc. agentii care aduc clienti in pensiune.

Dorim sa modernizam sistemul nostru cu card in asa fel ca clientul rezerva, achita cu card si primeste un cod de aces in pensiune , fara a fi nevoit sa contacteze cu personalul Pensiunii.

Dotarea pensiunii cu automate de cafea, racoritoare, etc unde se serveste fara a fi necesar personal./angajat

Investirea in site –uri pentru a fii present in mai multe site turistice ,

Reinoirea /modernizarea pagina de web existent www.pensiuneaelenis.ro, si www.elenispanzio.ro

Achizitionarea unui program informatic cu ajutorul caruia putem face rezervarea clientilor online.

Dotarea Pensiuni cu leptopuri si imprimante necesara pentru facturare plus incheiere contracte, plus a intomi actele primare de contabilitate.

Avand in vedere ca pensiunea functioneaza aproximativ de 8 ani si nu am renovat , modernizat si clientii de tip business clas au ales alte locatii, si au aparut alti clienti muncitori, sportive , etc categorie la care nu putem mari preturile de cazare. Decea simtim nevoia de a investii in Pensiune pentru a putea oferii din nou o calitate mai buna . De exemplu camera pentru o noapte este 150 RON/2 PERS, daca  modernizam o sa avem posibilitatea de a vinde o camera la 200-230 Ron/noapte.

Pensiunea Elenis se afla langa soseaua DN… cea ce inseamna ca clientii sunt de tip tranzit se cazeaza o noapte doua si pleaca nu de tip turist care se cazeaza pentru o saptamana 10 zile deacea dorim sa fim cat mai aceesibil si de inalta calitate pentru a se intoarce si data viitoare.

Cunoscand déjà obiceriurile , nevoiile clientilor nostri referintor la serviciile pe care au nevoie am constatat ca necesita existenta restaurantului in incinta cladirii pentru micdejun si cina.

Deacea ne-am gandit redeschiderea restaurantului cu un alt tip de bucatarie de tip fast food langa drum in aripa de terasa a cladirii amenajat/ modernizat cu geam termopan de sticla ferit de zgomt si de praf acces direct de pe drum asa fel accesibil si pentru clienti necazati in pensiune.